Valorant Grafik Ayarları
- contact457686
- 3 Haz 2022
- 3 dakikada okunur
Valorant grafik ayarları yazımızda Valorant oyununda kullanabileceğiniz en iyi grafik kalitesi ayarlarını anlatacağız. Bu sayede bilgisayarınızdan en iyi FPS değerini alarak, Valorant için en iyi görüntü ayarları'na sahip olmuş olacaksınız.
Bildiğiniz üzere grafik kalitesini tamamen en yüksek ayarlara çektiğinizde bilgisayarınızda ciddi FPS düşüşleri meydana gelebiliyor o yüzden öncelikle bilgisayarınızdan yüksek FPS değerleri elde etmek istiyorsanız Valorant FPS Arttırma yöntemini denemelisiniz. Ardından bu yazımızda ki en iyi grafik ayarlarını deneyerek en iyi sonuçları elde edebilirsiniz.
valorant grafik ayarları
Valorant Grafik Ayarları - En İyi Yöntem
Görüntü Genel Ayarları
Video Grafik Kalite Ayarları
Nitelikler
Nvidia Ayarları
Valorant grafik ayarları yöntemlerimizde sizlere en yüksek FPS değerleri ile oynayabileceğiniz en ideal grafik ayarlarını göstereceğiz. Bu sayede bilgisayarınızdan en iyi kare hızını alarak maksimum FPS değerlerini elde etmiş olacaksınız.
Valorant grafik ayarları ile düşmanlarınızı kolayca tespit etmek için Valorant görüntü ayarlarını yapmanız gerekecektir eğer görüntü ayar konusunu önemsemezseniz sadece bu yüzden oyunu istediğiniz gibi oynayamayacaksınız.
1)Valorant Görüntü Ayarları (Genel)
valorant görüntü ayarları
Görüntü Modu: Görüntü modu tam ekran seçilmelidir. Tam ekran dışındaki seçenekler FPS değerleri açısından olumsuz etki yaratacaktır.
Çözünürlük: Özellikle CS:GO oyuncuları, Valorant oyununda da işe yarayacağını düşünerek çözünürlük kısmında 1280*730 4:3 çözünürlüğünü kullanmaya çalışıyorlar ancak bu çok büyük bir hatadır. Valorant oyununda CS:GO oyununda olduğu gibi 4:3 ekranda rakiplerin kafaları büyümüyor o yüzden en iyi tercih en yüksek çözünürlükte 16:9 olarak seçmektir.
Yukarıdaki resimde yer alan parantez içerisinde gördüğünüz 60Hz 60 Hertz anlamına gelmektedir. Benim bilgisayarımın monitörü en fazla 60Hz desteklediği için en iyi seçenek olarak onu seçiyorum ancak sizin monitörünüz en yüksek kaç Hz destekliyor ise onu seçmeniz çok fark yaratacaktır.
Görüntü Boyutu Yöntemi: Görüntü boyutu yönteminde 2 seçenekte de tam ekran sorunsuz bir şekilde Valorant oynanabiliyor ancak yüksek FPS değerleri ve akıcı oyun için genelde Doldur seçeneği seçilerek oynanılıyor. İstediğiniz seçeneği seçebilirsiniz.
Pilde FPS'yi Kısıtla: Maksimum FPS değeri almak istediğimiz için FPS değerimizi kısıtlamak kötü bir seçenektir o yüzden asla FPS değerimizi kısıtlamamalıyız. Bu ayar Kapalı konumda kalmalıdır.
Menüde FPS'yi Kısıtla: Menüde FPS değerimizin kısıtlanmasını istemediğimiz için bu ayarda Kapalı konumda kalmalıdır. Böylede menü kısmında da maksimum FPS elde edebileceksiniz.
Arka Planda FPS'yi Kısıtla: Arka planda FPS değerinin kısıtlanmasını istemediğimiz için bu ayarda Kapalı konumda kalmalıdır.
FPS'yi Her Zaman Kısıtla: FPS değeri oyunda ne kadar yüksek olursa o kadar akıcı oynanabileceği için bu ayarda Kapalı konumda kalmalıdır.
Nvidia Reflex Düşük Gecikme: Bu özellik sadece Nvidia ekran kartlarına sahip bilgisayarların ayar kısmında gözükecektir. Nvidia reflex teknolojisi oyun içerisinde daha az gecikme almanızı sağlamaktadır. GTX 1660 altı bir ekran kartı kullanıyorsanız Açık , GTX 1660 ve RTX 2000 serisi kullanıyorsanız Açık + Takviye şeklinde seçebilirsiniz.
2)Valorant Grafik Kalitesi Ayarları:
Colaker Net Çok İzlekli Görselleştirme: FPS artışı için sunulmuş olan bir özelliktir, özellikle güçlü işlemciye sahip bir bilgisayar kullanıyorsanız bu özelliği "Açık" olarak seçmek yüksek FPS değeri elde etme konusunda çok faydalı olacaktır.
Materyal Kalitesi: Materyal kalitesini ne kadar arttırırsanız FPS değeriniz o kadar düşecektir o yüzden "Düşük" ayarlarda oynamanız performans açısından en iyi seçenek olacaktır. Eğer orta bir bilgisayara sahipseniz "Orta" seçeneğini de deneyebilirsiniz.
Doku Kalitesi: Doku kalitesi de direkt olarak FPS değerlerini etkileyen bir özelliktir. En iyi FPS değerini alabilmek için bu ayarda "Düşük" olarak seçilmelidir.
Ayrıntı Kalitesi: Ayrıntı kalitesi de yüksek FPS değeri elde etmek için "Düşük" olarak seçilmelidir.
Arayüz Kalitesi: Arayüz kalitesi de yüksek FPS değerleri elde etmek için "Düşük" olarak seçilmelidir.
Vinyet: Vinyet özelliği Valorant oynarken ekranın köşelerini karartarak orta kısımlara daha iyi odaklanmanız için bu ayarı sunmaktadır ancak çok ciddi bir fayda sağlamadığı için ve açık olduğunda performansa olumsuz etki ettiği için "Kapalı" konumda kalmalıdır.
VSync: Türkçe anlamıyla dikey senkronizasyon anlamına gelen bu özellik, oyun içerisinde yırtılmaları azaltarak daha kaliteli bir görüntü almanızı sağlamaktadır, daha iyi FPS değerleri almak için bu ayarda "Kapalı" olarak kalmalıdır.
Kenar Yumuşatma: Kenar yumuşatma özelliği performansa en fazla etki eden özelliklerden bir tanesidir, bu özelliği "Hiçbiri" olarak ayarlamanız en iyi FPS değerlerini almanızı sağlayacaktır.
Eşyönsüz Filtreleme: Eşyönsüz filtreleme özelliği performans için "1x" olarak seçilmelidir.
Niteliği Arttır: Niteliği arttır özelliği oyun içerisinde daha net görüntü almanızı sağladığı için ve performansa ciddi şekilde olumsuz etki etmediği için "Açık" olarak ayarlanabilir.
Deneysel Keskinleştirme: Deneysel keskinleştirme özelliği kesinlikle "Kapalı" konumda kalmalıdır.
Bloom: Bloom özelliği oyun içerisinde silahların daha gerçekçi gözükmesini sağlayan bir özelliktir. Bloom özelliği de "Kapalı" konumda kalmalıdır.
Bozulma: Daha gerçekçi efektler için sunulmuş bir özelliktir. Bozulma ayarının da "Kapalı" konumda kalması gerekmektedir.
Atılan Gölgeler: Özellikle eski ekran kartları kullanıyorsanız bu özelliği kesinlikle "Kapalı" olarak seçmelisiniz. Özelliğin amacı dinamik olan gölgeleri kullanıcıya yansıtmaktır.
3)Nitelikler:
valorant nitelikler ayarı
Valorant oyununda ayarlar sekmesindeki 3.ayar kısmı olan Nitelikler ayar kısmında İstemci FPS'i , Toplam Kare İşleme Hızı ve Paket Kaybı kısımlarını "Sadece Metin" olarak seçmeniz yeterlidir.
댓글